četrtek, 04. april 2019

USTVARILI SMO SVOJE UNIKATNE DRUŽABNE IGRE


Po novem letu smo se posvetili ustvarjanju unikatnih družabnih iger.

Delo je potekalo v malih skupinah. Vsak član skupine je podal svoje ideje, skupaj smo se dogovorili za izbrano idejo, pripravili načrt in se lotili izdelave vseh sestavnih delov igre. Pri oblikovanju igre smo risali, oblikovali iz papirja, blaga, šivali, rezali. Pomemben del je bil tudi zapis pravil. Sledil je veseli trenutek preizkusa igre in dodatne izboljšave in igra…

Nastalo je veliko število iger z zanimivimi naslovi: Kačja zanka, Zvezdna igra, Vitezi in zmaji, Pajkova pot, Avto dirka, Lokvanj, pohiti!, Črna gora, Potovanje po času, Labirint, Krofi, Spomin, Mopopoly, Iskanje zaklada, Računska igra.

Ob tem so učenci razvijali ustvarjalnost, organiziranost in socialne veščine ( spretnosti timskega dela, upoštevanje drug drugega, izražanje svojega mnenja in poslušanje drugega).
Med seboj smo si igre izmenjevali, jih preizkušali, se zabavali. Videli smo, kako veliko idej imamo vsi skupaj, kako različne ideje imamo in vsaka je po svoje zanimiva. Porodila se je ideja, da bi lahko naredili dan iger, ko bi se srečale vse skupine in si izmenjevale igre med seboj. 
Morda nam pa uspe...


Ni komentarjev:

Objavite komentar