OPIS DEJAVNOSTI

 PROJEKT POPESTRIMO ŠOLO 2017-2021

OPIS DEJAVNOSTI V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

Vse dejavnosti so brezplačne. Naložbo sofinancirata
Republika Slovenija in Evropska unija iz evropskega socialnega sklada.

1. USTVARJALCI NA PLAN!   - za več ustvarjalnosti  

 V okviru ustvarjalnih delavnic bodo učenci spoznavali in občutili različne materiale ter osvajali različne načine ustvarjalnega  izražanja: od oblikovanja gline, recikliranega materiala, mozaika, nepredene volne, papirja, poslikave stekla, bombaža, do šivanja iz filca.
Prilagojeno učencem od 1. do 7. razreda.                                                  
              

 2. VEŠ KDO SI IN ZAKAJ SI POKLICAN/a? - za spoznavanje sebe, boljšo samopodobo     

Skozi  praktične vaje, pripovedovanje in ustvarjanje učenci spoznavajo sebe, svoje telo, čustva, misli, potenciale, želje, cilje. Učijo se sproščanja, »rokovanja" z negativnimi čustvi in preusmerjanja negativnih misli. Odkrivajo, kdo so in kaj želijo postati. Gradijo pozitivno samopodobo, pridobivajo zaupanje vase. Vse to jih bo pomembno podprlo tudi pri poklicni orientaciji.                                                                               
Prilagojeno učencem od 1. do 9. razreda.


JAZ, TI, MI, VSI  - za boljšo komunikacijo, odnose, sodelovanje

Učenci bodo skozi obilico socialnih iger, skupinskega ustvarjanja, pogovorov, konkretnih vaj in primerov iz življenja razvijali senzibilnost za občutenje sebe, drugega, skupine, širše skupnosti in narave. Odkrivali bodo vloge v življenju, pomen sodelovanja in odgovornosti. Na delavnicah skupinskega ustvarjanja bomo prakticirali ustvarjalno, spoštljivo,  harmonično sodelovanje, se učili upoštevanja različnosti in razvijali občutek za skupnost ter medsebojno povezanost.                                         
Prilagojeno učencem od 1. do 9. razreda


ZGODBE V BESEDI, BARVI IN OBLIKI – za več veselja do branja, za dobro besedno izražanje                                                                         
Poslušali, pripovedovali in zaigrali bomo pravljice, zgodbe iz kamniškega območja in zgodbe iz sveta živali ter jih uporabili kot izhodišče za lastno ustvarjanje iz različnih materialov. Ustvarimo si svoje junake in zaigramo svojo zgodbo. Otroci bodo imeli tako dodatno priložnost za razvoj ustvarjalnosti, bralnih in sporazumevalnih spretnosti na sproščen način.
Namenjeno učencem 1. in 2. razredaDRUŽINSKA BRALNA ZNAČKA: Branje je iskanje

Družinska bralna značka je namenjena celi družini z željo predstaviti branje kot prijetno in cenjeno prostočasno dejavnost, ki povezuje družine v skupnih dejavnostih.  Ob sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik bo potekala skozi celo šolsko leto.
V šolskem letu 2020/21 bomo posebno pozornost posvetili odkrivanju lepih in nenavadnih dreves v knjigah in svoji okolici.


TRENING USTVARJALNIH MIŠIC – za dvig inovativnosti, ustvarjalnega mišljenja    

Obsega spoznavanje in prakticiranje različnih orodij za razvoj spretnosti zaznavanja, produciranja novih, nenavadnih idej, pogledov in rešitev. Skozi konkretne primere bomo prebujali in urili notranjega inovatorja, raziskovalca, ustvarjalca. Naučili se bomo več videti, imeti več idej, pogledati na drugačne načine. Ob tem se bomo  zabavali ….. in seveda, še kaj novega odkrili.      
Primerno za nadarjene učence in tiste, ki bi se radi naučili ustvarjalnega mišljenja od 3. do 9. razreda.


PODJETNIŠKI KROŽEK, kjer bomo razvijali konkretno podjetniško idejo

Udeleženci bodo spoznali osnove start up podjetništva in na konkretnem primeru odkrivali celoten poslovni proces od ideje do izdelka in uporabe. Ob tem bomo sodelovali s strokovnjaki KIKštarterja Kamnik in del dejavnosti opravljali v njihovih prostorih ter na terenu.
Primerno za raziskovalne navdušence  8. in 9. razreda


9. UČIM SE UČITI - ali kako narediti učenje lahkotno, zabavno, bolj učinkovito.

Dejavnost je namenjena razvoju spretnosti učenja in veselja do učenja. Učence želimo  opremiti z vsebinami za  uspešno načrtovanje, uravnavanje in nadzorovanje lastnih procesov učenja. Spoznavali bomo kaj vse je učenje, zakaj se sploh učiti, kateri dejavniki vplivajo na učenje in kaj lahko vsak naredi, da ga izboljša, olajša, naredi bolj zabavnega.  Čeprav se tema sliši resno, pa jo bomo podali na zanimiv, praktičen, svež način skozi obilico primerov, vaj in iger.
Prilagojeno učencem od 3. do 9. razreda.DobrodošliJ        DobrodošliJ          DobrodošliJ


DODATNE INFORMACIJE:

Rosana Kleindienst, prof. pedagogike, izvajalka programa Popestrimo šoloVse dejavnosti so brezplačne. Naložbo sofinancirata

Republika Slovenija in Evropska unija iz evropskega socialnega sklada.

Ni komentarjev:

Objavite komentar